понеділок, 16 квітня 2018 р.

Тиждень педагогічних експериментів. День 1-й.

З 16 квітня, в нашій в школі розпочався  " Тиждень педагогічних експериментів" гасло якого "Хліб. Від зернинки до запашної буханки". 
Ми, учні 1-В класу, почали готуватися до нього ще з п'ятниці. На уроці "Людина і світ" нас зацікавило, як починає свій довгий шлях мале зернятко і  розпочали  дослідження "Як проростає зерно". Про те, що з цього вийшло, напишемо наприкінці тижня.
 Сьогодні, перше, що ми зробили на уроці української мови, це звернулися до тлумачного словничка і дізналися, що  слово "хліб"- це харчовий продукт, що випікається з борошна. Пригадали прислів'я, пов'язаних з хлібом, та українську народну казку "Колобок". 
 



Головний герой, виготовлений із борошна, був останньою надією для бабусі й дідуся, адже вони були убогі,  "дожились вже до того, що не стало у них і хліба — й їсти нічого". Ми, хоча і маленькі, але вже знаємо: нема нічого кращого, ніж щойно спечений хліб. Він пахне теплом — такий м'який та духмяний, пахне віковою пам'яттю нашого народу. Він є і буде головним у нашому житті. 
На уроці читання ми виготовили пальчиковий театр "Колобок" та спробували себе у ролі акторів. Враження від того неймовірні!!!










Немає коментарів:

Дописати коментар